Stiri

2023-08-03

Săuleanu și Asociații la aniversarea a 20 de ani de la înființarea societății de avocatură!

Ne-am bucurat să avem alături de noi în această zi importantă invitați dragi - colegi, clienți, colaboratori, juriști, profesori, care au onorat cu multă căldură invitația de a lua parte la evenimentul care a marcat două decenii în domeniul avocaturii de afaceri!

Seara a fost deschisă pe notele muzicale ale cvartetului Prelude al Filarmonicii Oltenia, urmat de o degustare de vinuri de la crama Catleya, expoziția de lucrări - 13 stări - ale membrilor Filialei Craiova a Uniunii Artiștilor Plastici din România încântându-ne ochii și sufletul! De asemenea, în cadrul evenimentului, împreună cu cei de la ANCAAR Craiova, am organizat o expoziție de lucrări executate manual de către tinerii cu autism care au făcut obiectul unei licitații, în schimbul donațiilor invitaților noștri.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, să celebrăm cei 20 de ani care au trecut și să privim cu încredere către mulți alții care urmează!

Vezi stirea individuala

2022-09-12

A XII-a ediție a Școlii Ștefan Nestor Craiovescu

Marcăm începutul toamnei și al anului judecătoresc cu desfășurarea celei de-a XII-a ediții a Școlii Ștefan Nestor Craiovescu! 🍂⚖️ 

A devenit o tradiție ca Facultatea de Drept din Craiova cu sprijinul Baroului Dolj și în colaborare cu societatea de avocatură Săuleanu și Asociații, să organizeze, timp de două săptămâni, activități didactice în cadrul cărora studenții sunt familiarizați cu lumea dreptului prin prisma experienței colegilor care profesează zilnic dreptul, fie că sunt practicieni sau cadre didactice.  

În acest an am hotărât să ne îndreptăm atenția către atelierele practice, astfel încât, săptămâna aceasta colegii noștri, Mirel Morcov, Răzvan Scafeş, Elena Ștefănescu au desfășurat prelegeri cu teme diferite. 

Le mulțumim colegilor noștri pentru implicare, cu modesta speranță că, timp de 12 ani, reușim să ajutăm tinerele generații de juriști să-și croiască parcursul în carieră!

Vezi stirea individuala

2022-02-03

Concurs de Procese Simulate, organizat de Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

Concursul a fost organizat în colaborare cu Asociația Studenților înDrept și cu Societatea de Avocatură “Săuleanu și Asociații”, reprezentând o frumoasă ocazie pentru studenți de a-și pune la încercare cunoștințele teoretice și de a-și exersa abilitățile oratorice. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, având ca obiective videnţierea rolului educativ al activităţilor de natură practică în dezvoltareaprofesională a studenților.

Problemele de drept incidente în speță au fost din materia Dreptului Comercial, motiv pentru care  studenţii merită felicitaţi, pentru curajul de care au dat dovadă participând la concurs, în special pe cei de anul II , care încă nu au studiat materia Dreptului Societar.  Concursul de Procese Simulate s-a desfășurat în două etape. Prima Etapă a concursului a presupus redactarea cererii de chemare în judecată, cât și a cererii reconvenționale, iar cea de-a doua etapă – finală, a avut loc în cadrul Facultății de Drept, unde studenții și-au susținut pledoariile și apărările formulate în fațacompletului format din profesorii Facultății de Drept. ”Concursul de procese simulate desfășurat la Facultatea de Drept din cadrulUniversității din Craiova a reprezentat o experiența unică prin intermediul căreia un student la drept își poate îmbunătăți calitățile discursului, atât de necesar în cadrul meseriilor juridice, cât și abilitățile de redactare, care de asemenea au un rol exponențial. Nu în ultimul rând, a fost o un prilej minunat de a ne perfecta abilitățile de a lucra în echipă.  Mulțumim Societății de Avocatură Săuleanu&Asociații și Asociației Studenților în Drept pentru realizarea acestui proiect”,  a precizat studenta Andreea Nedelcu care, impreună cu studenta Mihalache Mădălina aobținut locul I la acest concurs. ”Ne-am bucurat să-i revedem pe studenți plini de emoție și entuziasm , susținându-și pledoariile, fiind dorința noastră sa-i sprijinim în definireaparcursului lor profesional” ne-a declarat lector univ.dr. Scafeș Răzvan.

Vezi stirea individuala

2021-07-06

Concursul Internațional de Mediere organizat de Fundația Weinstein

Masteranda Facultății de Drept din Craiova, Alexandra Marinela Popescu, a câștigat Concursul Internațional de Mediere organizat de Fundația Weinstein!

Ne bucurăm că am avut ocazia să susținem organizarea concursului în calitate de co-sponsori ai premiului acordat câștigătorului și o felicităm, pe această cale, pe Alexandra cu frumoasa reușită de a scrie un acord de mediere care a impresionat jurații.

De asemenea, aducem mulțumiri colegului nostru Bogdan Țene și lui Adi Gavrila, Senior Fellow în cadrul Fundației Weinstein, pentru aportul pe care l-au adus în desfășurarea concursului.

Studenții pot conta pe susținerea societății noastre în competițiile internaționale de arbitraj și mediere!

Vezi stirea individuala

2021-03-10

SPARL Săuleanu și Asociații, parteneri în cadrul Concursului Internațional de Mediere organizat de Fundația Weinstein

Începem primăvara cu vești bune!

Suntem bucuroși să anunțăm că societatea noastră este parteneră, alături de Facultatea de Drept din Craiova, în cadrul Concursului Internațional de Mediere organizat de Fundația Weinstein. Colegul nostru, Bogdan Țene, este reprezentantul societății în cadrul proiectului, iar Adi Gavrila, senior fellow al Fundației, coordonatorul competiției în România.

Colaborarea noastră cu Fundația Weinstein are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile medierii ca metodă alternativă de soluționare a litigiilor, reprezentând, în același timp, oportunitatea perfectă pentru tinerele generații de juriști de a cunoaște acest domeniu.

Încurajăm studenții Facultăților de Drept din cadrul Hexagonului să participe la concurs, cu mențiunea că cel mai bun material va fi premiat cu 1000$, premiu co-sponsorizat de societatea noastră.

Condițiile participării sunt desfășurate accesând acest link: https://cutt.ly/8zvV7ei

Vezi stirea individuala

2021-01-06

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului - primul caz de consiliere gratuită a persoanelor vulnerabile

Colega noastră, Alexandra Istudor, a preluat primul caz de consiliere gratuită a persoanelor vulnerabile în cadrul Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului. Acesta a avut ca obiect poprirea înființată de către executorul judecătoresc asupra sumelor încasate cu titlu de indemnizație pentru handicap, respectiv cu titlu de ajutor pentru îngrijirea copilului bolnav, fiind vorba așadar despre indemnizații cu destinație specială care nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Ne manifestăm deschiderea în a oferi asistență juridică persoanelor aflate în dificultate pentru a contribui la creșterea accesului în justiție pentru cei vulnerabili. Încurajăm colegii avocați din biroul nostru să preia noi cazuri pro bono, dar și, prin exemplul nostru, pe toți ceilalți!

Să nu uităm că valorile profesiei de avocat derivă din responsabilitatea socială și din empatia față de semenii noștri!

Vezi stirea individuala

2020-12-01

Săptămâna Europeană a Avocaturii Pro Bono: Accesul la justiție al grupurilor vulnerabile

Societatea noastră este membră în cadrul Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului - Actedo și susține activitatea de consiliere gratuită a persoanelor vulnerabile, iar ieri, în cadrul Săptămânii Europene Pro Bono, colegii noștri au participat la masa rotundă intitulată ”Accesul la justiție al grupurilor vulnerabile”.

Vezi stirea individuala

2020-11-27

Topul firmelor - Performanta la nivel de excelenta - Camera de Comert si Industrie Dolj

Intotdeauna am sprijinit initiativele frumoase, motiv pentru care suntem si partenerii evenimentului "Gala Topul Firmelor" organizat de Camera de Comert si Industrie Dolj.

Anul 2020 a reprezentat pentru toti o adevarata provocare, iar mediul de afaceri are acum, mai mult ca niciodata, nevoie de evenimente care sa ofere solutii de perspectiva. In acest sens, astazi, 26 noiembrie, in cadrul platformei Zoom, s-a desfasurat un eveniment care a adus la un loc societatile de top, premiate pentru aportul lor in dezvoltarea economiei locale.

http://www.ccidj.ro/site/4420/gala-topul-firmelor-editia-xxvii/

Vezi stirea individuala

2020-11-27

Conferinta Natională de Drept Fiscal. Ed. 7

Colegul nostru Mirel Morcov a participat în data de 13 noiembrie 2020 la Conferința Națională de Drept Fiscal cu prezentarea intitulată “Răspunderea fiscală a persoanei juridice. Condiția controlului comun și necesitatea probării legăturii de cauzalitate ca element distinct al răspunderii."


Conferința se află deja la a VII-a ediție și este organizată de către Facultatea de Drept a Universității de Vest, Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Academiei de Studii Economice, Camera Consultanților Fiscali și JURIDICE.ro.

https://evenimente.juridice.ro/2020/10/conferinta-nationala-de-drept-fiscal

Vezi stirea individuala

2020-01-27

Schimbare sediu Săuleanu și Asociații

Începând cu data de 31.01.2020, ne găsiți la noua adresă: Craiova, str. Calea București, nr. 137A, bl. N8, sc. 1, parter, jud. Dolj

Vezi stirea individuala

2019-10-31

Colocviile „Scrisul Românesc” Ediția a XIV-a, 2019

În perioada 30-31 octombrie 2019 la Muzeul de Artă din Craiova a avut loc ediția a XIV-a a Colocviilor „Scrisul Românesc", la lansările de carte participând scriitori din New York, profesori universitari, critici și istorici literari. „Săuleanu și Asociații” este onorată să sprijine acest eveniment organizat de Fundația Scrisul Românesc.

Vezi stirea individuala

2019-09-09

Săuleanu și Asociații susține revistele Mozaicul și Scrisul Românesc

Societatea de avocatură „Săuleanu și Asociații sprijină, în anul 2019, mediul cultural craiovean în editarea revistelor de tradiție Mozaicul și Scrisul Românesc, puncte de reper pentru vocea intelectualității, fondate în 1838, respectiv 1927. Suntem onorați și bucuroși să le fim alături și să îi ajutăm în misiunea exigentă de promovare a educației și a valorilor autentice.

Vezi stirea individuala

2019-09-09

Parteneri ai Școlii de Vară „Ștefan Nestor Craiovescu”

Societatea de avocatură „Săuleanu și Asociații” se numără printre partenerii Școlii de Vară „Ștefan Nestor Craiovescu”, organizată de Baroul Dolj, în colaborare cu facultățile de Drept din Craiova și Chișinău. Susținem excelența și salutăm inițiativele de educație juridică nonformală armonizate cu pregătirea clasică a viitorilor avocați. Ediția din 2019 a Școlii de Vară „Ștefan Nestor Craiovescu” a debutat pe 26 august, la Călimănești, încheindu-se pe 6 septembrie, în Craiova. În premieră, această ediție a adus alături de studenți și avocați stagiari din Baroul Chișinău.

Vezi stirea individuala

2018-12-24

Gala Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova

Societatea de Avocatură „Săuleanu și Asociații” a oferit și în anul 2018 premiul pentru cea mai populară actriță în cadrul Galei Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Voturile publicului s-au îndreptat din nou către Iulia Colan, pe care o felicităm pentru forța artistică pe care o transmite cu fiecare spectacol, reușind, astfel, să se mențină în topul preferințelor spectatorilor. Premiul a fost înmânat de către av. Bogdan Țene. Felicitări tuturor câștigătorilor, cât și instituției de cultură pentru continuarea tradiției de a celebra talentul prin Gala TNC, dar și pentru întreaga activitate desfășurată.

Vezi stirea individuala

2018-04-18

Masă rotundă cu tema "Noul Regulament UE privind protecția datelor cu caracter personal" GDPR - cu aplicare de la 25 mai 2018

Marti, 24 aprilie 2018, incepand cu ora 18.00, Societatea de Avocatură Săuleanu și Asociații organizează masa rotunda cu tema „Noul Regulament UE privind protecția datelor cu caracter personal”. Informații suplimentare: http://www.eu-gdpr.ro/inregistrare.html

Vezi stirea individuala

2018-04-05

Masa rotunda „Cartea juridica si donatorii de carte – piloni ai evolutiei Lumii Dreptului"

Marti, 30 ianuarie, incepand cu ora 11.00, Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova a gazduit masa rotunda cu tema „Cartea juridica si donatorii de carte – piloni ai evolutiei Lumii Dreptului”. Cu ocazia acestui important eveniment cultural au avut loc doua momente speciale. Este vorba despre Inaugurarea Fondului de Carte „Ion Dogaru” – Biblioteca Facultatii de Drept, precum si lansarea lucrarii „Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman”, autor Dimitrie Alexandresco. Momentele au fost transmise LIVE pe pagina de Facebook Universul Juridic. Fondatorul Facultatii de Drept din Craiova, domnul academician Ion Dogaru, a donat mare parte din biblioteca personală Universității, peste 4.500 de volume fiind grupate într-un fond de carte care îi va purta numele.

Vezi stirea individuala

2018-04-05

CONFERINTA NATIONALA DE DREPT PROCESUAL CIVIL - Craiova, 16 martie 2018

In data de 16 martie a avut loc la sediul Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova, Conferinta Nationala de Drept Procesual Civil. Conferinta a fost precedata de Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Profesor universitar doctor IOAN LEŞ de la Facultatea de Drept a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu. Lucrarile conferintei au beneficiat de prezentarile unor specialisti in domeniu, precum prof. univ. dr. Ioan Les, prof univ. dr. Traian Briciu sau executor judecatoresc Bogdan Dumitrache.

Vezi stirea individuala

2018-04-05

100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

In data de 27 martie 2018, a avut loc la Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova un simpozion dedicat centenarului de la Unirea Basarabiei cu Romania. Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Baroul Dolj si a constat in manifestari culturale de inspiratie romano-basarabeana. Simpozionul a fost moderat de Decanul Baroului Dolj, av. Lucian Sauleanu

Vezi stirea individuala

2017-12-27

Gala TNC - Premiul pentru cea mai îndrăgită actriță

Societatea de Avocatură „Săuleanu și Asociații” s-a numărat și în acest an printre sponsorii Galei Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Ne-am bucurat să fim alături de prestigioasa instituție de cultură la cea de-a doua ediție a evenimentului și să susținem acest lăudabil demers de a omagia artiștii și colaboratorii TNC. Domnul avocat Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a decernat Premiul pentru cea mai populară actriță, premiu acordat de către publicul spectator Iuliei Colan ca urmare a reprezentațiilor excepționale din ultimii ani. Este un premiu care confirmă talentul său, răsplătește efortul depus în activitate și ne întărește convingerea că Teatrul Național din Craiova are o tânără generație de actori foarte buni.

Vezi stirea individuala

2017-09-04

Scoala de Vara 2017 "Nestor Craiovescu" a Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova

In perioada 28 august - 8 septembrie 2017 se deruleaza programul de practica Scoala de Vara 2017 "Nestor Craiovescu" a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Craiova, la care participa studentii acestei Facultati si ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Stat din Moldova. Sauleanu&Asociatii este parteneral proiectului, impreuna cu Baroul Dolj si Camera Notarilor Publici Craiova. Activitatile de practica se desfasoara in perioada 28 august - 2 septembrie in Calimanesti, jud. Valcea, unde cadre didactice ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Craiova sustin prelegeri pe teme de drept civil, drept procesual civil sau dreptul urbanismului. In perioada 04-08 septembrie 2017, activitatile Scolii de Vara se desfasoara partial la sediul Sauleanu&Asociatii, unde studentii vor lua parte la prelegeri pe teme din drept civil, drept procesual civil, dreptul societatilor si dreptul consumului.

Vezi stirea individuala

2017-07-14

Sauleanu&Asociatii partener in “Programul de dezvoltare institutionala pentru consolidarea principiilor de etica si conformitate la nivelul organizatiei”

alistar-DSC09696-1024x576 Joi, 13.07.2017, a fost lansat la Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova “Programul de dezvoltare institutionala pentru consolidarea principiilor de etica si conformitate la nivelul organizatiei”, un proiect pilot pentru sprijinirea operatorilor economici în stabilirea unor principii in derularea afacerilor, implementat de Transparency International Romania, organizatie condusa de Victor Alistar. Sauleanu&Asociatii a fost invitata de Transparency International Romania sa participe la proiect in calitate de partener, av. Bogdan Tene fiind prezent din cadrul societatii la lansarea proiectului. „Este un program pentru mediul de afaceri cu un sistem de asigurare a standardelor de integritate in afaceri, de respectarea legislatiei in materie si, de asemenea, de crestere a credibilitatii operatorilor economici din Dolj si din regiune in relatiile parteneriale de afaceri cu potentiali clienti strsini. Aceasts initiativa raspunde obligatiilor venite prin strategia nationalt anticoruptie pentru toate autoritatile locale, precum si a obligatiei de standardizare la nivelul administratiei, prin sistemul de control intern managerial”, a declarat Victor Alistar, director Executiv Transparency International Romania. „Reactia in primul rand a firmelor de care m-am ocupat mai mult si a administratiei locale a venit ca o necesitate, atat a zonei, cat mai ales pentru a atrage investitii in zona, de a atrage parteneri. Cei care se uita in zona noastra vor sa vada in aceasta zona parteneri egali cu dansii si mai ales persoane care au principii in afaceri, aceleasi principii pe care le au si dansii cu alti parteneri din intreaga lume”, a afirmat Gabriel Vladut, Director al SC IPA CIFATT SA Craiova si membru al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj. „Proiectul ce se doreste a se initia in Craiova sau la nivel regional nu poate sa fie decat unul binevenit pentru companie si oamenii de afaceri de aici, avand in vedere hatisul legislativ, multitudine de prevederi legale pe care o societate trebuie sa le respecte, sa le aiba in vedere in relatiile cu autoritatile publice si atunci implementarea unui astfel de proiect pilot il vad eu ca pe un liant intre mediul de afaceri si administratia publica locala. Asta se doreste prin proiect – realizarea unei transparente la nivel decizional atat cu privire la companii si la mediul de afaceri, cat si cu privire la administratia publica locala”, a precizat Bogdan Tene, partener in cadrul societatii de avocatura „Sauleanu si Asociatii”.

Vezi stirea individuala

2017-04-10

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ „CONTRACTELE DE CREDIT PENTRU BUNURI IMOBILE”

La data de 7 aprilie 2017, cu ocazia Conferinței internaționale „Contractele de credit pentru bunuri imobile”, organizată sub egida Wolters Kluwer România, a participat în calitate de speaker domnul dr. Răzvan Scafeș, din partea Universtății din Craiova, Facultatea de Drept, cu lucrarea „Informarea și consilierea consumatorului din perspectiva OUG nr. 52/2016” (prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, dr. Răzvan Scafeș). Conferința a urmărit tratarea unor problematici de actualitate relative la noutățile privind protecția consumatorului, respectiv Directiva 2014/17/UE și transpunerea ei în legislațiile naționale.

Vezi stirea individuala

2017-03-10

Cerere de decizie preliminara solutionata de CJUE la solicitarea Sauleanu si Asociatii

Prin decizia CJUE (Camera a zecea) pronuntata in 2 martie 2017 in cauza C 245/15 a fost solutionata cererea de decizie preliminara formulata in temeiul art. 267 TFUE, de Judecatoria Bals prin decizia din 30 aprilie 2015, la solicitarea Sauleanu si Asociatii, in procedura SC Casa Noastra SA impotriva Ministerului Transporturilor – Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR). Cererea de decizie preliminară privește interpretarea articolului 3 litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere, de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 3821/85 și (CE) nr. 2135/98 ale Consiliului și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3820/85 al Consiliului (JO 2006, L 102, p. 1, Ediție specială, 05/vol. 8, p. 214), precum și a articolului 2 punctul 3 din Regulamentul (CE) nr. 1073/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 (JO 2009, L 300, p. 88, rectificare în JO 2015, L 272, p. 15). Curtea (Camera a zecea) a declarat: Articolul 3 litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispozitii ale legislatiei sociale in domeniul transporturilor rutiere, de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 3821/85 și (CE) nr. 2135/98 ale Consiliului si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 3820/85 al Consiliului, precum si articolul 2 punctul 3 din Regulamentul (CE) nr. 1073/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piata internatională a serviciilor de transport cu autocarul si autobuzul si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 trebuie interpretate in sensul ca serviciul de transport al lucratorilor intre domiciliu si locul de munca, organizat de angajatorul acestora si cu traseul liniei nedepasind 50 km, intra in domeniul de aplicare al derogarii prevazute la articolul 3 litera (a) din Regulamentul nr. 561/2006, potrivit careia acest regulament nu se aplica unui asemenea serviciu de transport. Hotararea poate fi citita aici.

Vezi stirea individuala

2017-02-02

Liberalismul încotro? - Asociația Liberalii - Craiova

Liberalismul

Vezi stirea individuala

2016-12-23

Gala Teatrului National Craiova - Premiul Spectatorului

În data de 17 decembrie 2016 a avut loc Gala Teatrului Național Craiova, ocazie cu care Societatea de Avocatură ”Săuleanu și Asociații” reprezentată de domnul avocat Bogdan Țene a avut deosebita plăcere să decerneze Premiul Spectatorului – categoria ”Actor” domnului Claudiu Bleonț. Evenimentul a reprezentat o reuniune a artiștilor, publicului, partenerilor TNC și a jurnaliștilor, menită să răsplătească persoanele ce au contribuit la promovarea culturii în Craiova.

Vezi stirea individuala

2016-11-10

Colocviul romano-german de drept european, intitulat ”Influenta dreptului european asupra dreptului național – Experiente si perspective ale Romaniei si Germaniei”

In perioada 31 octombrie – 5 noiembrie 2016 s-a desfasurat cel de-al VI-lea Colocviu romano-german de drept european, intitulat ”Influenta dreptului european asupra dreptului național – Experiente si perspective ale Romaniei si Germaniei”, la care a participat o delegatie a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Craiova, formata din prof. univ. dr. Sevastian Cercel, prof. univ. dr. Olteanu Gabriel, prof. univ. dr. Sauleanu Lucian si prof. univ. dr. Raduletu Sebastian. Colocviul a fost organizat de catre Facultatea de Drept din Saarbrücken sub coordonarea domnului profesor Michael Martinek, iar temele dezbatute au fost unele de actualitate precum: dreptul de autor si relatia sa cu dreptul la imagine, sistemul de drept penal european si standardele unui proces echitabil, persoana fizica - noutate si continuitate s.a.

Vezi stirea individuala

2016-11-10

A XI-a editie a Conferintei stiintifice internationale bienale, organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara

O delegatie a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Craiova, condusa de domnul prof. univ. dr. Sevastian Cercel, Decan al Facultatii de Drept din Craiova, din care fac parte: prof. univ. dr. Gabriel Olteanu, prof. univ. dr. Lucian Sauleanu, prof. univ. dr. Viorel Gaina, prof. univ. dr. Scurtu Stefan, conf. univ. dr. Daniel Ghita, lect. univ. dr. Manuela Istratoaie si lect. univ. dr. Ilie Adrian Barbu a participat in perioada 28-29 octombrie 2016 in cadrul celei de-a XI-a editii a Conferintei stiintifice internationale bienale, organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. In cadrul acesteia au fost invitati sa participe, in principal, profesori si cercetatori de la institutii de invatamant si cercetare din Romania, precum si de la facultati din strainatate, conferinta desfasurandu-se pe o serie de sectiuni tematice ce privesc Dreptul civil si dreptul procesual civil, Dreptul afacerilor, Dreptul proprietatii intelectuale, Drept public, Stiinte penale, Drept european si international, Drept comparat si Teoria dreptului.

Vezi stirea individuala

2016-09-30

Probleme dificile de drept comercial (ed. 2) CONFERINTA STANCIU CARPENARU

DREPT-COMERCIAL-2016-300 In data de 22 septembrie 2016, la sediul CCIR Business Center, a avut loc Conferinta Stanciu Carpenaru - Probleme dificile de drept comercial, editia a 2-a. Conferinta a fost organizata de Societatea de Stiinte Juridice, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Conferinta si-a propus sa clarifice probleme de drept a caror dificultate a fost evidentiata in practica. In cadrul conferinței au fost abordate subiecte controversate, oferind soluțiile legale problemelor dificile. Printre speakerii invitati, specialisti de varf in domeniu, s-au numarat: prof. univ. dr. Stanciu Carpenaru, prof. univ. dr. Traian Briciu, prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, prof. univ. dr. Lucian Bercea, prof. univ. dr. Radu Catana. In cadrul conferintei, prof. univ. dr. Lucian Sauleanu, Decanul Baroului Dolj si Managing Partner SAULEANU & ASOCIATII a moderat Panelul 4 de dezbateri, din care au facut parte: Av. Ioana Gelepu, Partner TUCA ZBARCEA & ASOCIATII, Av. Angela Mare, Partner MUSAT & ASOCIATII, Conf. univ. dr. Bazil Oglinda, Facultatea de Drept a Universitatii Româno-Americane, Managing Partner OGLINDA & ASOCIATII.

Vezi stirea individuala

2016-09-30

Delegatia Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova la Chisinau

Universitatea de Stat din Moldova sarbatoreste in această perioada 70 de ani de la infiintare. Festivitatea de aniversare se desfasoara in data de 30 septembrie 2016, la Palatul Naţional « Nicolae Sulac » din Chisinau. O delegaţie a Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova, din care fac parte : prof. univ. dr. Ion Dogaru, membru corespondent al Academiei Romane, prof. univ. dr. Dan Claudiu Danisor, prof. univ. dr. Sevastian Cercel, prof. univ. dr. Lucian Sauleanu si conf. univ. dr. Dan Spanu, va porni spre Chisinau pentru a participa manifestatiile organizate in cinstea acestui eveniment. Cu aceasta ocazie va fi inmanată o Diploma de excelenţa « In cinstea a 70 de ani dedicati traditiei academice si in semn de apreciere pentru generatiile de profesori si studenti care au demostrat devotament autentic fata de valorile invatamantului superior”.

Vezi stirea individuala

2016-05-26

A XII-a Conferință Internațională cu tema ”NOI PROPUNERI LEGISLATIVE ȘI PRINCIPALELE ASPECTE JURIDICE ÎN ACTIVITATEA FINANCIAR – BANCARĂ”, Craiova, 2016

In perioada 25-27 mai 2016, Asociatia Europeans pentru Drept Bancar si Financiar – Romania impreuna cu Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar si in colaborare cu Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova, Centrul Teritorial Craiova al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Baroul Dolj, organizeaza cea de-a XII-a Conferință internațională cu tema ”NOI PROPUNERI LEGISLATIVE ȘI PRINCIPALELE ASPECTE JURIDICE ÎN ACTIVITATEA FINANCIAR”. Conferinta beneficiaza de participarea unor nume importante din sistemul bancar, si judiciar din Romania si strainatate. Participarea avocatilor din Baroul Dolj este gratuita la lucrarile conferintei care se vor desfasura conform programului la Aula Magna din cadrul Facultatii de Drept din Craiova (Craiova, Calea Bucuresti, Nr. 107A). Conferinta este acreditata cu un numar de 10 ore de pregatire profesionala continua. Pentru mai multe detalii, a se vedea: http://drept.ucv.ro/noutati/evenimente/305-a-xii-a-conferin%C8%9B%C4%83-interna%C8%9Bional%C4%83-cu-tema-%E2%80%9D-noi-propuneri-legislative-%C8%99i-principalele-aspecte-juridice-%C3%AEn-activitatea-financiar-%E2%80%93-bancar%C4%83%E2%80%9D.html In cadrul acestei conferinte, colegul nostru av. Razvan Scafes a prezentat prelegerea cu tema: ”Practica instantelor judecatoresti de pe raza Curtii de Apel Craiova in materia clauzelor abuzive din contractele de credit bancar”.

Vezi stirea individuala

2016-03-28

Conferinta ”Cartea Funciara: aspecte si probleme practice actuale„

In data de 25 martie 2016, Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova si Asociatia Centrul de Studii si Cercetari de Drept Privat au organizat conferinta ”Cartea Funciara: aspecte si probleme practice actuale„. Conferinta a beneficiat de prezentarea unor teme de noutate si maxim interes in randul practicienilor din partea unor nume recunoscute in domeniu. Astfel, au sustinut prelegeri: Prof. univ. dr. Valeriu Stoica - Universitatea din Bucuresti, Prof. univ. dr. Marian Nicolae - Universitatea din Bucuresti, Prof. univ. dr. Paul Vasilescu - Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Prof. univ. dr. Irina Sferdian - Universitatea de Vest din Timisoara, Conf. univ. dr. Adrian Circa - Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Lect. univ. dr. Mihai David - Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Lucrarile conferintei au fost moderate de decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Craiova - prof. univ. dr. Sevastian Cercel

Vezi stirea individuala

2016-03-04

Conferinta ʺCreditarea persoanelor fizice. Clauze contractuale în contractul de creditʺ

Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar și Asociația Europeană pentru Drept Bancar și Financiar – România, împreună cu Wolters Kluwer România, organizează la Bucureşti, în perioada 3-4 martie 2016, Conferinţa cu tema ʺCreditarea persoanelor fizice. Clauze contractuale în contractul de creditʺ. In cadrul acestei conferinte, colegul nostru, avocat Bogdan Țene a sustinut o prelegere cu tema: ”Clauze abuzive în contractele de credit, aşa cum rezultă din practica judiciară”. Mai multe detalii despre aceasta conferinta puteti afla accesand http://info.wolterskluwer.ro/conferinta-drept-bancar-2016/?utm_source=caruselsite&utm_medium=banner&utm_campaign=bancar-3mar

Vezi stirea individuala

2015-12-09

Concurs de eseuri - Facultatea de Drept Craiova si Sauleanu&Asociatii

Facultatea de Drept a Universității din Craiova a continuat și în acest an tradiția organizării Concursului de Eseuri pe teme de drept. Ajuns la a 11-a ediție, concursul se adresează tuturor studenților Facultății de Drept a Universității din Craiova, atât din ciclul de licență cât și din cel de masterat. Cei aproximativ 40 de participanți de anul acesta au avut libertatea de a propune eseuri are tratează orice temă de drept, astfel încât diversitatea a fost asigurată de titluri precum: ”Impactul migrației musulmane asupra viitorului European sau despre noua invazie a Europei”, ”Ombudsmanul European și Avocatul Poporului – Asemănări și Deosebiri”, ”Dreptul la propria imagine. Element adiacent protejării persoanei”, ”Prestația compensatoare” și alte lucrări cel puțin la fel de interesante. Concursul de eseuri a fost organizat sub coordonarea Decanului Facultății de Drept, prof. univ. dr. Sevastian Cercel și cu sprijinul colaboratorului devenit deja permanent, societatea de avocatură Săuleanu&Asociații. Juriul concursului, alcătuit din conf. univ. dr. Lucian Săuleanu, lect. univ. dr. Lavinia Stuparu și lect. univ. dr. Livia Călin, a premiat următorii studenți: - Premiul I: Clima Viorica, pentru eseul ”Impactul migrației musulmane asupra viitorului European sau despre noua invazie a Europei” și Golgotă Luiza Maria pentru eseul ”Impactul crizei refugiaților asupra drepturilor fundamentale ale omului”; - Premiul II: Nicu Andreea Mădălina, pentru ”Eseu privind preluarea cauzelor de la alte parchete”; - Premiul III: Peca Ancuța-Mirabela, pentru eseul ”Prestația compensatorie”; - Mențiune: Agapie Andreea-Claudia, pentru eseul ”Dificultăți în evaluarea patrimonială a prejudiciului nepatrimonial – problema daunelor morale”. Studenții au fost premiați într-un cadru oficial, la Facultatea de Drept, în data de 07.12.2015, premiile constând în carte juridică de actualitate.

Vezi stirea individuala

2015-12-02

Conferința CAMERA PRELIMINARĂ - Craiova, 23 octombrie 2015

Baroul Dolj in colaborare cu Centrul Teritorial Craiova al I.N.P.P.A. si cu sprijinul Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova si al Editurii Universul Juridic a organizat conferinta ”Camera Preliminara”. Lucrarile converintei s-au bucurat de un real succes in randul avocatilor atat din Baroul Dolj cat si din alte barouri invecitate. In cadrul conferintei s-au analizat teme de actualitate privind noua instituie de drept procesual penal a Camerei Preliminare si au fost emise opinii fata de temele propuse de participanti de catre specialisti recunoscuti in domeniu. Programul conferintei a fost urmatorul: Prof. univ. dr. Costel NICULEANU Procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova Prof. univ. dr. Mihai Adrian HOTCA Decan, Facultatea de Științe Sociale și Administrative Universitatea "Nicolae Titulescu" București camera prelim 1camera prelim 2camera prelim 3 Judecător Aurel ILIE Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală Judecător Mihail UDROIU Tribunalul București, Formator INM Membru în Comisia de redactare a noilor coduri: penal și procedură penală Prof. univ. dr. Sebastian RĂDULEȚU Avocat Baroul Dolj Avocat Liviu Narcis PÎRVU Baroul Mehedinți Moderator Avocat Bogdan Mihăloiu, Baroul Dolj Lansare de carte, Avocat Adrian Moise, Baroul Dolj Dimensiunea criminologică a criminalității din cyberspațiu, Editura C.H.Beck

Vezi stirea individuala

2015-07-07

Conferinta de Executare Silita, Timisoara, 3 iulie 2015

In data de 3 iulie 2015, Lucian Sauleanu a participat la la Conferinta de Executare silita organizata de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti in colaborare cu Facultatea de Drept - Universitatea de Vest Timisoara si Editura Hamangiu.

Vezi stirea individuala

2015-05-29

Conferinta Internationala “Current Legal Issues in the Financial and Banking Field”

In perioada 27-29 mai 2015, in Aula Magna a Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, a avut loc Conferinta Internationala cu tema “Current Legal Issues in the Financial and Banking Field”, Editia a IX-a, organizata de Asociatia Europeana pentru Drept Bancar si Financiar, Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar si Editura Wolters Kluwer. Bogdan Tene a sustinut prelegerea Jurisprudenta in materia litigiilor privind creditele in franci elvetieni (autori: Lucian Sauleanu, Bogdan Tene) (v. programul conferintei aici: http://www.ucdc.ro/program-conferinta27-29%20mai.pdf)

Vezi stirea individuala

2015-05-07

Conferință Dreptul Insolvenței, Craiova, 8 mai 2015

In data de 8 mai 2015, incepand cu ora 9:00, va avea loc in Aula Magna a Facultatii de Drept si Stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Craiova, Conferinta Dreptul Insolventei, unde personalitati din lumea juridica, judecatori, avocati si practicieni in insolventa vor dezbate problemele actuale legate de aplicarea Legii nr. 85/2014. Conferinta este acreditata cu 10 puncte de pregatirea profesionala de catre Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si cu 12 puncte de catre Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa. Mai multe detalii puteti gasii accesand http://www.barouldolj.ro/index.php?show=evenimente_nationale&idPagina=5977

Vezi stirea individuala

2015-04-16

O discutie la cald cu Lucian Sauleanu, noul Decan al Baroului Dolj, la inceput de mandat

http://www.universuljuridic.ro/discutie-la-cald-cu-lucian-sauleanu-decanul-baroului-dolj/

Vezi stirea individuala

2015-03-28

CONFERINTA DE DREPT BANCAR CREDITUL BANCAR IN MONEDĂ STRAINA. EVOLUTII ECONOMICE, LEGISLATIVE SI JURISPRUDENTIALE

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara – Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara împreună cu  Asociaţia Europeană pentru Drept Bancar şi Financiar – România (AEDBF–România) și Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar (ACJSFB) au organizat în perioada 26-27 martie 2015 Conferința de drept banca cu tema ”Creditu bancar în monedă străină. Evoluții economice, legislative și jurisprudențiale”. La conferință au participat numeroși specialiști în domeniul dreptului bancar din țara noastră și din străinătate, abordând teme de actualitate în legătură cu activitatea de creditare în monedă străină și soluțiile ce pot fi adoptate în situația în care derularea unor astfel de contracte naște dezechilibre între drepturile și obligațiile părților contractante.     Pentru mai multe detalii: http://www.drept.uvt.ro/documents/1426673328-UVT_FD_ConferintaDreptBancar_Timisoara2015_Program.pdf

Vezi stirea individuala

2015-03-24

Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din Craiova a organizat Conferinta Internationala Bienala

In perioada 20-21 martie 2015, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din Craiova a organizat, cu sprijinul Baroului Dolj, Bibliotecii Judetene Dolj si a altor institutii si organizatii din domeniul juridic si social-cultural, Conferinta Internatioanala Bienala "Sistemul Juridic intre Stabilitate si Reforma". Lucrările editiei 2015 a conferintei s-au desfaurat in noul sediu al facultatii din Craiova, str. Calea București, nr. 107 D si a reunit, ca de fiecare dată, specialiști din domeniul dreptului de la facultatile si institutiile partenere din tara si strainatate, atat teoreticieni cat si practicieni. Pentru avocatii participanti, conferinta a fost acreditata de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor cu 10 puncte de pregatire profesionala. De asemenea, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale a aniversat si 25 de ani de invatamant juridic superior craiovean, marcand acest eveniment printr-o festivitate in cadrul careia a fost decernat si titlul de Doctor Honoris Causa doamnei Emma Nicholson, Baroana de Winterbourne si membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul Britanic.   Pentru mai multe informatii: http://drept.ucv.ro/bienala2015/index.php/ro/ http://drept.ucv.ro/index.php/89-eveniment http://www.barouldolj.ro/index.php?show=evenimente_nationale&idPagina=5848  

Vezi stirea individuala

2015-03-02

Propunere formulata de av. Lucian Sauleanu privind Regulamentul alegerilor organelor profesiei martie 2015 in Baroul Dolj

Propunere Regulament Alegeri Sauleanu

Vezi stirea individuala

2015-02-11

Decizia nr. 3741 din 25 noiembrie 2014 pronuntata de ICCJ in dos. nr. 10779/63/2013

I.C.C.J. Sectia a II-civila prin decizia nr. 3741 din 25 noiembrie 2014 pronuntata in dos. nr. 10779/63/2013 a stabilit ca actiunea directa a lucratorilor reglementata prin art. 1488 Cod civil din 1864 confera, prin exceptie de la principiul relativitatii efectelor contractului, posibilitatea ca numai lucratorii sa se indrepte direct impotriva beneficiarului lucrarii si doar pentru plata lor, adica pentru drepturile corelative muncii prestate, si numai in masura in care acesta este dator antreprenorului. Speta comentata se gaseste aici: https://www.sauleanusiasociatii.ro/wp-content/uploads/2014/04/Decizie-ICCJ-actiunea-directa-a-lucratorilor.pdf

Vezi stirea individuala

2015-02-11

Anunt depunere candidatura pentru demnitatea de Decan al Baroului Dolj

26 Ianuarie 2015: Lucian Sauleanu anunta intentia sa de a candida pentru demnitatea de Decan al Baroului Dolj la alegerile din 14 Martie 2015. Programul candidaturii poate fi descarcat aici: Program candidatura Sauleanu

Vezi stirea individuala

2014-09-22

Conferința Națională de Dreptul Afacerilor. Ediția a III-a / 11-14 septembrie 2014, București

In perioada 11-14 septembrie 2014, a avut loc la Bucuresti, Conferinta Nationala de Dreptul Afacerilor, organizata de Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu din București. Tema din acest an a fost centrata asupra subiectului "Reformarea dreptului afacerilor prin noile coduri". In cadrul acestei conferinte, conf. univ. dr. Lucian Sauleanu, avocatul coordonator al SPARL "Sauleanu si Asociatii", a sustinut o prelegere cu titlul "Codul civil – dreptul comun în materia societăților. Repere pentru o reconfigurare a materiei". Conferinta a beneficiat de prezenta unor recunoscuti teoreticieni si practicieni ai dreptului, precum prof. univ. dr. Gabriel Boroi, prof. univ. dr. Stanciu Carpenaru, prof. univ. dr. Smaranda Angheni, prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, Ex. Bogdan Dumitrache. Mai multe detalii privind desfasurarea conferintei puteti gasii la http://evenimente.juridice.ro/2014/06/scoala-vara-si-conferinta-nationala-de-dreptul-afacerilor-editia-a-III-a-11-14-septembrie-2014-bucuresti.html

Vezi stirea individuala

2014-09-22

Baroul Dolj - Atelier de lucru “Cererile și acțiunile judecătorești formulate în temeiul Legii nr.31/1990 privind societățile”

In data de 19 septembrie 2014, Baroul Dolj, in colaborare cu Centrul Teritorial Craiova al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, a organizat atelierul de lucru cu tema: “Cererile și acțiunile judecătorești formulate în temeiul Legii nr.31/1990 privind societățile”. Atelierul l-a avut ca moderator pe av. Lucian Sauleanu, iar participantii au putut pune in discutie, intr-un cadru interactiv, problemele de actualitate cu care se confrunta in practica avocatiala ca urmare a aplicarii dispozitiilor Legii nr. 31/1990, in ceea ce priveste actiunile specifice in instanta.  

Vezi stirea individuala

2014-09-11

Baroul Dolj - Atelier de lucru “Noua Lege a insolvenței nr.85/2014” - 5 septembrie 2014

Baroul Dolj, în colaborare cu Centrul Teritorial Craiova al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, a reluat seria organizării atelierelor de lucru privind pregătirea profesională continuă. În acest sens, avocații din Baroul Dolj au participat la atelierul de lucru cu tema "Noua Lege a insolvenței nr.85/2014", care s-a desfășurat la data de 5 septembrie 2014, avandu-l ca moderator pe Av. Lucian Vladescu, care are de asemenea si calitatea de practician in insolventa.

Atelierul s-a bucurat de un real succes, avocatii participanti putand dezbate teme de actualitate cu privire la modificarile aduse de Legea nr. 85/2014 care reglementeaza noul cadru al desfasurarii procedurii de insolventa, identificand probleme ce pot aparea in cursul dosarelor ce vizeaza aceasta procedura.

Vezi stirea individuala

2014-09-11

Campionatul de tenis de masă a avocaților din Baroul Dolj –Ediția I

Sâmbătă, 6 septembrie 2014, a avut loc Editia I a Campionatului la tenis de masa al Baroului Dolj.

 Au participat 14 concurenți, mai mult sau mai puțin debutanți în acest sport. Meciurile s-au desfășurat între orele 10 și 13 la sala de antrenament a jucătorilor Clubului Sportiv Școlar Craiova (Strada Amaradia nr.1), locație dotată cu toate resursele necesare unde pasiunea pentru tenis de masă este la ea acasă.

 Campionatul s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, prietenoasă și relaxantă dar în același timp competitivă iar colegii avocati au dat dovada de spiritul combativ care ii caracterizeaza si in salile de judecata.

Au fost înregistrate următoarele rezultate:

Locul 1 - Lucian Săuleanu

Locul 2 - Adi Gavrilă

Locul 3 - Alexandru Cuna

Locul 4 - Ionuț Teodorescu

Locul 5 - Bogdan Săndulescu

Locul 6 - Bogdan Dumitrescu

Locul 7 - Lucian Ciovică

Locul 8 - Sorin Giubalcă

Locul 9 - Daniel Vlădescu

Locul 10 - Ștefan Săuleanu

Locul 11 - Dragoș Nicu

Locul 12 - Răzvan Socoteanu

Locul 13 - Alin Săndulescu

Locul 14 - Bogdan Țene

Tenis de masa

Vezi stirea individuala

2014-08-27

Scoala de vara 2014

In perioada 25.08.2014-05.09.2014 s-a desfasurat programul de practica Scoala de Vara organizat de Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Craiova in colaborare cu SPARL "Sauleanu si Asociatii" si destinat studentilor din anii II si III ai Facultatii, carora li s-au alaturat si studenti si cadre didactice ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Stat din Moldova. Prima saptamana a programului s-a desfasusat in statiunea montana Ranca, acolo unde au sustinut prelegeri mai multe cadre didactice ale FDSS. Saptamana a doua s-a desfasurat in Craiova, la biroul SPARL "Sauleanu si Asociatii", acolo unde membrii echipei de avocati au familiarizat tinerii studenti cu practica avocatiala.

Vezi stirea individuala

2014-06-29

Programul Scoala de vara - editia a IV-a

Facultate de Drept si Stiinte Sociale, in colaborare cu SĂULEANU & ASOCIAŢII, organizeaza “SCOALA DE VARA” – EDIȚIA A IV-A Programul se va desfasura in perioada 25.08.2014-05.09.2014 (săptămâna 25.08.2014-31.08.2014 – cursuri desfasurate la Ranca; saptamana 01.09.2014-05.09.2014 – practica judiciara in Craiova la SPARL ”Sauleanu&Asociatii”). Pot aplica pentru locurile disponibile toți studentii integralisti. Acestia trebuie sa transmita un CV care sa contina si rezultatele din anii de studiu incheiati, pana pe data de 30.06.2014, pe adresa scoaladevara@sauleanusiasociatii.ro. Selecția finala a studentilor va fi pe baza de interviu si va avea loc in data de 01.07.2014 la ora 12:00 in sediul Facultatii, la sala 0.2 (Sala procese simulate - parter). Comisia de evaluare va fi formata din Decan prof. univ. dr. Sevastian Cercel si conf. univ. dr. Lucian Sauleanu. Mentionam ca toate costurile vor fi suportate de catre organizatori.

Vezi stirea individuala

2014-05-29

Participare conferinta internationala Sibiu mai 2014

In perioada 27-31 mai 2014, Lucian Sauleanu a participat, la Sibiu, la Conferinta “TENDINTE ÎN DOMENIUL FINANCIAR SI BANCAR ÎN LEGISLATIA NATIONALA, EUROPEANA SI INTERNATIONALA”, sustinand o prelegere cu tema ADUNARILE GENERALE ALE ACTIONARILOR BANCILOR. REPERE JURISPRUDENTIALE SI DOCTRINALE.

Vezi stirea individuala